HTML

Doha - Quatar Airways első menet

2014.05.23. 10:50 Ozziapus

Doha, volt az egyszerűbb, ezt tudtam előre. Ha egy herceg akar valamit és gyakorlatilag minden pénze megvan pár év alatt mindent meg tud csinálni. Na a Dohai reptér ilyen. Ferihegy is szép kis reptér, de mégis csak egy vidéki reptér. Mondjuk Dohából nézve. Az különösen érdekes első kultúrsokk, hogy mennyire pörög máshol a gazdaság. Komolyan mondom a reptéren és környékén vasárnap este – éjjel – legalább 10.000 ember dolgozott. A gép tett pár kört a város felett, láttam a kikötőt ahol 4 óriási konténerszállítót pakoltak ki-be ha nem volt 50 kamion egyszerre egy hajónál akkor egy se. Olyan sárga villogó áradat volt…

Az itteniek érkezéskor is vizsgálnak. Szép dolog a bizalom… Aztán beléptem Dohába… a duty free mint a fél westend, vagy nagyobb. Mivel se Porsche nem kellett – tényleg volt ott egy sárga – se parfüm, főleg nem alkohol, nekem nem volt pálya.

Viszont olyan tisztaság volt, hogy csak na. És valami normális háttérzene ment még az is lehet, hogy direkt ide készítették, mert csak annyira volt arabos, hogy gond nélkül hallgatható legyen.

A repülön a fedélzeti házimozin ment egy hírdetés egy hamarosan nyíló bevásárló központról. Ahogy érkeztünk a reptérre átrepült a gép felette. Készen volt, a Tópark projekt 3-4 szerese és kész. Hogy megnyitott-e az nem látszott de minden épület kész és rend és tisztaság.

Tranzitba újabb biztonsági ellenőrzés, mosolygó biztonságiak, semmi feszkó, de alaposak. Mondjuk a táskámba nem került semmi, de ezt ők is biztosan akarták tudni.

Gondoltam kipróbálom a netet, otthon ipari netem volt, a munkám miatt… nos a Dohai reptér publikus internetjéről 2x gyorsabban lehet feltölteni…  kicsi FB, Viber a családdal és el is röppent a tranzit idő. De az első volt az aranyérem….

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ozziapus.blog.hu/api/trackback/id/tr766197964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása